Stichting Muziek op schoot
Docentenpagina    
Kinderopvang
Opleidingen           
Nieuwsbrief
MoSBloG              
Vacatures
Huisregels   
Links    
Contact
Nieuwsbrief 19 November 2010
Nieuwsbrief 20
Muziek op Schoot

Kijk ook regelmatig op www.voorschoolsemuziekeducatie.nl  die natuurlijk al in je favorieten staat en
vergeet vooral de hyve http://muziek-op-schoot.hyves.nl niet.

Heb je opmerkingen of tips? (filmpjes, cd’s, boeken, websites)
Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet in je eigen mailbox? Stuur een mailtje naar felice.van.der.sande@muziekopschoot.org

Als je gediplomeerd Muziek op Schootdocent bent, heb je als het goed is de afgelopen periode een email gehad namens de Stichting Muziek op Schoot. Heb je deze niet ontvangen? Dan hebben we je juiste emailadres niet. Stuur een mailtje met je gegevens naar felice.van.der.sande@muziekopschoot.org. Je wordt meteen opgenomen in onze mailinglijst en ontvangt ook alle email over bijvoorbeeld studiedagen en de activiteiten die de Stichting Muziek op Schoot onderneemt.

Gehrels studiedagen 2011:

Volgend jaar zijn er weer landelijke studiedagen van de Gehrels Muziekeducatie voor muziekdocenten, met daarbij een speciaal programma voor Voorschoolse muziekeducatie docenten.

Heb je een agenda van 2011? Dan kun je deze data alvast erin zetten en vrijhouden:

26 maart 2011

5 november 2011

Beide in de Marnix Academie te Utrecht

Crea Bea:

Heb je zin om in de decembermaand creatief aan de slag te gaan?

Op deze website staan mooi poppenkastpoppen en stokpoppen om zelf in elkaar te zetten:

http://www.kinderpleinen.nl/showPlein.php?plnId=1853

 

  Speelgoed voor twee handen:

In de muziekles krijg je wel eens te maken met een kind wat één kant van het lichaam niet goed kan gebruiken. Dan weet je hoe belangrijk het is om deze kinderen extra te stimuleren twee handen te gebruiken, hoe moeilijk dat soms ook is. Deze website besteedt speciaal aandacht aan materialen voor het gebruik van twee handen: zowel voor het symmetrisch met twee handen spelen als voor het uitvoeren van verschillende bewegingen met twee handen. Ook geschikt speelgoed voor jonge kinderen die net leren om beide handen tegelijkertijd te gebruiken.  http://www.toys42hands.nl/

Muziekinstrumenten voor twee handen: http://www.toys42hands.nl/index.php?cPath=22_31 

Zeeman percussie

Bij de Zeeman slaag ik regelmatig voor lesmaterialen, maar dit keer is het extra speciaal:

De Zeeman sponsort het Prinses Christina Concours en heeft ter gelegenheid daarvan een set percussie instrumentjes in de aanbieding voor een echte Zeemanprijs ;-)

Daarbij hebben ze een educatief filmpje om deze instrumenten echt te gebruiken, wat voor basisschoolkinderen leuk is.

http://www.zeeman.com/home.aspx

 

Stijn zoekt zijn Stem:

“Thuis zingt ze de hele tijd door de trechter” vertelde een moeder van een meisje van anderhalf jaar. Tja, dat gebeurt als je Stijn hebt voorgelezen in de Muziek op Schootles waarbij je met de materialen  samen  hebt gespeeld en gezongen. In één van mijn kinderdagverblijven gebeurde het ook dat de peuters direct het hele lied “Mijn Stem” mee zongen en heerlijk aan het improviseren gingen in de chipsbussen.

 

Het lied “In de kamer” leent zich buiten het boek ook werkelijk voor van alles:

-Voorafgaand aan het uitdelen

-Om met de kinderen door de Boomwhackers of keukenrollen te kijken en iets in de ruimte te zoeken (en ze zelf te laten zingen wat ze zien!)

-om dingen te benoemen: bijvoorbeeld gekleurde bekers van de IKEA: zet ze één voor één neer bij het zingen van het lied en laat de kinderen mooi op één toon zingen “ik zie een roze beker” “Ik zie een blauwe beker” tot alles benoemd is waarna ze ze mogen pakken en erin kunnen zingen.

Ben je ook al aan de slag met “Stijn zoekt zijn Stem”? http://www.muziekopschoot.org/Content/St.%20MoS/Stijn%20zoekt%20zijn%20STEM.html

Als Muziek op Schoot docent mag je van de aanbieding gebruik maken waarbij je bij een bestelling van 10 boeken er één gratis krijgt! Reden genoeg om in je lespraktijk reclame te maken.

Lees ook op hyves de eerste reacties en voeg je eigen ervaringen toe!

 

Muziek op Schoot Hyves:

Er zijn oproepjes om Sinterklaas en Kerst-suggesties uit te wisselen:

http://muziek-op-schoot.hyves.nl/forum/

 

Ik wens iedereen een leuk Sinterklaasfeest en een muzikale Kerst toe!

groeten van

Félice

copyright © 2008-2010 Stichting Muziek op Schoot ®